The return of…eh, Summer Roberts

För drygt två veckor sedan så började amerikansk tv sända Hart of Dixie, ytterligare en light-dramaserie med medicinska inslag och snygga skådespelare. Move along, nothing to see here. Om det inte vore för att den snygga skådespelaren i detta fall heter Rachel Bilson som spelade världens coolaste tjej i världens coolaste ungdomsserie O.C.

Jag har bara sett piloten så här långt men visst känns det redan nu som att vi liksom bevittnar The return of…ja, just det, Summer Roberts .

Bilson spelar den nyexaminerade läkaren Zoe Hart – en överambitiös, allmänt fabulös och intelligent New York-bo med både daddy och mommy issues. Efter att ha blivit nekad en specialisttjänst pga. hennes sociala oförmåga mot patienter så tvingas hon ut på vischan för att lära sig…ja, livet typ. Och att bli en bättre människa. Allt under en backdrop av söderns charm och småstadens hjärta. Självklart är hon motstridig, elitistisk och anti till en början men mjuknar långsamt, kanske framförallt pga. George Tuckers (Scott Porter) smil och ögon.

Ni fattar. Been there. Seen that. Tänker på interkontinentala ballistiska robotar.

Men serien har ett överslätande drag – det känns stundtals som att Zoe Hart är en uppdaterad Summer Roberts. En Summer Roberts 2.0 om ni så vill. Som Summer så har Zoe en frånvarande mamma och karriärlysten pappa, som Summer så besitter hon uberamerikansk  ”quirkiness” i kombination med lite lagom ytlighet och too cool for school attityd. Dessutom så påminner hennes tonfall och meningsuppbyggnad om Summers. Speciellt när hon säger saker som ” First of all, diarrhea and diaper rash, ew. Second of all, I will never work in general practice without a specialty” eller “I know its hunting, or whatever”. ÄvenI was like I’m not sleeping at some old confederate guy’s house” känns som en typisk Summer Roberts replik.

Detta är kanske inte anmärkningsvärt, kanske är det så här som Bilson pratar/är. Kanske har hon accepterat sin typecasting. Dessutom så jobbar en viss Josh Schwartz på serien som författare, medskapare och producent…

Jag väljer dock att svälja alla invändningar. En kvinna jag vill ligga med är tillbaka.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: