Årslista II

2011 års TV-serier:

 1. Homeland
  Spionraffel av högsta kvalitet med Claire Daines som den bipolära CIA-agenten Carrie Mathison i en kamp mot både sina överordnanden och tiden. Kudos till Mandy Patinkin som gör sin bästa roll sedan Dead Like Me som Mathisons vän, mentor och kollega.  Mer spännande än 24 under dess bästa år.
 2. The Walking Dead
  Emellanåt har jag varit besviken på säsong två men likförbannat har jag legat och myst åt postapokalypsens Georgia. Spännande, gripande, blodigt och sjukt beroendeframkallande. Kudos till årets ömhetsscen när råbusen Daryl ömt överlämnar en blomma till Carol.
 3. Sons of Anarchy
  Sons of Anarchy har sina brister men vad spelar det för någon roll när resultatet är högkvalitativ adrenalinfyllt drama i popcornformat?
 4. The Hour
  Gripande och ursnyggt kriminaldrama. Premissen i 1950-talets London var ett briljant drag, rollbesättningen är briljant, samhällskritiken är briljant, slutet var…  lite deppigt men briljant.
 5. Game of Thrones
  Det krävdes HBO, 312 miljoner kronor i budget och lysande grundmaterial för mig att återupptäcka fantasyn som genre. Sedan att serien innehöll Tyrion Lannister gjorde inte saken sämre.
 6. Black Mirror
  Årets modernaste serie. Medieparadigmens agendaskiftande kraft, den postmoderna totalkonsten, spelifiering av samhället och Timeline-metaforer. Dystopiskt så det förslår. Kommer en snart en text om serien…
 7. Idiot Abroad
  Karl Pilkingtons antihjälte kan vara det sötaste jag sett i reseprogramsväg.
 8. Fringe
  J.J. Abrams följde upp sitt arbete med Lost med ytterligare en briljant, spännande och komplext narrativ serie, och som med Lost innebär varje säsong av Fringe ytterligare mytologiskt fläsk genom fler trådar, parallella värdar och vad det nu kan vara.  I Lost lyckades Abrams skapa ett mästerverk. Fringe är inte där ännu men sniffar på epitetet. Kanske mer än någonsin efter sin tredje säsong.
 9. Awkward
  Namnet är en ganska bra sammanfattning av serien… gripande, kul och välskrivet.
 10. Whitney
  Ok, Entourage och Big Bang Theory är på alla plan bättre men jag känner mig tvungen att inkludera Whitney för att det finns få serier som låter mig sjunka tillbaka i soffan och minnas min ungdoms TV-slackertid. En tid då kvalité inte nödvändigtvis betydde kvalité i ordets mer erkända bemärkelser utan schablonfylld eftermiddags-TV med överdrivna skratt, överdrivna människor och fylld med kvinnor som jag vill ligga med.

Årets musiknummer:

Portlandia – Dream of the 90s

Årets par:

Shamy – The Big Bang Theory

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: